Translate

dimecres, 30 d’octubre del 2013

Classificació de la fruita

Segons com sigui el temps des de la seva recol·lecció, la fruita es classifica en:

1.- Fruita fresca: els seu consum es realitza immediatament o als pocs dies de la seua collita, sense cap tipus de preparació o cuinat.
2.- Fruita dessecada o fruita pansa: és la fruita que després d'un procés de dessecació es pot consumir als mesos, i fins i tot anys després de la seua recol·lecció.

Altres grups de fruita comprenen:
a) Cítrics: com la taronja o la llima.
b) Exòtiques: com la pinya o el coco

La composició química de les fruites depèn sobretot del tipus de fruita i del seu grau de maduració:
- Aigua: més del 80% i fins i tot el 90% de la composició de la fruita és aigua. És per això, que és molt refrescant.
- Glúcids: entre el 5 i el 18% de la fruita està format per carbohidrats, que ens donen l’energia que necessitem.
-   Fibra: aproximadament el 2% de la fruita és fibra, que ens ajuda a millorar les funcions intestinals.
- Vitamines: especialment les del grup C, que actuen com a antioxidant i protector de l'organisme (meló, maduixes, Kiwi) i vitamina A que intervé en el creixement ossi (albercocs, bresquilla i prunes).
-   Sals minerals: igual que les verdures, les fruites són riques en potassi, magnesi, ferro i calci.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada