Segons
com sigui el temps des de la seva recol·lecció, la fruita es classifica en:
1.-
Fruita fresca: els seu consum es realitza immediatament o als pocs dies
de la seua collita, sense cap tipus de preparació o cuinat.
2.-
Fruita dessecada o fruita pansa: és la fruita que després d'un procés de
dessecació es pot consumir als mesos, i fins i tot anys després de la seua recol·lecció.
Altres
grups de fruita comprenen:
a) Cítrics: com
la taronja o la llima.
b) Exòtiques: com
la pinya o el coco
La
composició química de les fruites depèn sobretot del tipus de fruita i del seu
grau de maduració:
- Aigua:
més del 80% i fins i tot el 90% de la composició de la fruita és aigua. És per
això, que és molt refrescant.
- Glúcids:
entre el 5 i el 18% de la fruita està format per carbohidrats, que ens donen l’energia
que necessitem.
- Fibra:
aproximadament el 2% de la fruita és fibra, que ens ajuda a millorar les
funcions intestinals.
- Vitamines:
especialment les del grup C, que actuen com a antioxidant i protector de
l'organisme (meló, maduixes, Kiwi) i vitamina A que intervé en el
creixement ossi (albercocs, bresquilla i prunes).
- Sals minerals:
igual que les verdures, les fruites són riques en potassi, magnesi, ferro i
calci.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada