Translate

dilluns, 4 de novembre del 2013

Decàleg de la Dieta Mediterrània

1.- Utilitzar l'oli d'oliva com a principal font de grassa. És un aliment ric en vitamina E, beta-carotè, i àcids grassos monoinsaturats que li atribueixen propietats cardioprotectors.

2.- Consumir aliments d'origen vegetal en abundància. Les verdures, hortalisses i fruites són la principal font de vitamines, minerals i fibra de la nostra dieta i ens aporten al mateix temps, una gran quantitat d'aigua.

3.- El pa i els aliments procedents de cereals haurien de formar part de l'alimentació diària. El consum diari de pasta, arròs i cereals és indispensable per la seva composició rica en carbohidrats.

4.- Els aliments poc processats, frescos i de temporada són els més adequats, ja que ens permet consumir-los en el seu millor moment.

5.- Consumir diàriament productes làctics, principalment iogurt i formatges.

6.- La carn vermella hauria de consumir-se amb moderació i a poder ser en guisats i altres receptes. Es recomana el consum en petites quantitats, preferentment carns magres, i formant part de plats a base de verdures i cereals.

7.- Consumir peix en abundància i ous amb moderació. És necessari el consum de peix blau, com a mínim una o dues vegades a la setmana, ja que les seves grasses se'ls hi atribueixen propietats protectores davant malalties cardiovasculars.

8.- La fruita fresca hauria de ser les postres de cada dia.

9.- L'aigua és la beguda per excel·lència al Mediterrani.

10.- Realitzar activitat física tots els dies, ja que és tan important com menjar adequadament.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada